kambodja fortsättning.

Mammorna hemma i Sverige verkar smått bekymrade att vi flöjer runt så mycket och att vi definitivt inte ligger på latsidan, vilket vi verkligen inte gör. Vi har ett land kvar, Vietnam, innan vi packar upp väskan på riktigt och intar en solstol på Koh Samui, som blir första ö-stoppet i Thai.

Sen vi senast skrev har vi hunnit med ännu mer roliga, och mindre roliga saker. Vi inledde dagen med att åka på en superhärlig och spännande båttur ut till Tonle Sap, vilket är en stor superfattig flytande by strax utanför Phnom Penh. Båtturen tog ca 2 tim och efter vi klev av den märkte vi att solskydd kanske hade varit en bra idé att använda då iaf Jozo och Lina fick ett smått kräftliknande utseende.. Vi har med andra ord lärt oss av detta misstag.
Efter en god mexikansk lunch tog vi en tuktuk till Killing Fields igår. Det är en enda stor massgrav av folk som ännu inte har blivit uppgrävda. Det hör ihop med S21, alltså dit fångarna kördes ut för att bli avrättade/begravda. Mindre roligt men väldigt intressant ännu en gång. Eftersom vi redan hade blivit smått brända tidigare på dagen så fortsatte det med värmeslag och svett-fest där ute.
Senare på kvällen spenderade vi mest tid på restaurang och Tutti Frutti, en underbar frozen yoghurt-bar där man fick plocka på sig godis och kakor som topping. Behöver väl egentligen inte säga att vi var rätt nöjda! Efter detta blev det en kort väntan på hotellet och taxin som skulle ta oss till Siem Reap. Behöver bara säga att det var taxiresan från helvetet men att vi ändå kom fram oskadda, tack och lov. 

Efter 5 timmars sömn inatt så blev vi skjutsade ut till Angkor Wat med tuktuk för att spendera hela dagen där ute bland templen och djungeln. Tror jag talar för oss alla då jag säger att det var hur coolt som helst att ha sett! Väldigt speciella och rent ut sagt enorma tempel som stod mitt ute i skogen. Under våran femtimmars-tur så hann vi även med att äta lunch och shoppa gärnet på en mini-marknad där ute. Vi ligger steget före och har köpt oss en varsin strandklänning till Thai!

Imorgonbitti åker vi buss tillbaka till Phnom Penh för att byta buss mot Ho Chi Minh, Vietnam.

Kommentarer
Postat av: Mamma Maria

Hej på er! Huvet på spiken där...ska bli skönt när ni slår er ner i en strandstol på en underbar strand i Thailand och bara njuuuter och har det gött länge länge...men samtidigt är det detta som ni kanske kommer att minnas mest...det som är såå annorlunda mot våran lilla trygga värld :-) inte många som får uppleva det...men taxiresan och kraschen vill vi glömma nu...huvvaligen! Sov gott inatt och ha en bra resa imorrn! Hörs snart igen! Pussokram på er allihop / Wendins

2012-01-21 @ 18:10:40
Postat av: Mamma Katarina

Hej på er alla! Oj!!! vad ni får många upplevelser, olika intryck av alla de slag... Det låter som en bra idè med en solstol längre fram så ni får smälta alla intryck. Förresten det är bra att ni lär av misstagen, jag tänker på solskyddsfaktor... hoppas Josefin och Linas kräftliknande färg har lagt sig lite. Här hemma är allt som vanligt, idag laddar vi för innebandymatch.

Kram från oss alla!

2012-01-22 @ 11:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0