Fortfarande Vietnam.

Vi har hunnit med en hel del senast vi bloggade. Bland annat en utekväll på stan som råkade bli rätt sen. Vi träffade på ett filipinskt par som var jättetrevliga och berättade en massa om just det landet och var vi bör bo på olika ställen osv. Efter att vi skildes åt träffade vi då istället två kanadensare som vi spenderade resten av kvällen/natten med. Vi satt ute på en bar på gatan, bokstavligt talat, och drack öl för 3 kr styck. Vi hann även med ett stopp på en nattklubb där de spelade så hög musik att man knappt kunde höra vad man själv tänkte.

Kvällen slutade som sagt sent och dagen efter (igår) tog vi den där välförtjänta sovmorgonen! Vi gjorde inte många mer knop den dagen förutom att gå på pedikyr för ca 20 kr och träffade upp Anton och Eke ännu en gång efter att ha varit norrut i Vietnam i några dagar. Vi åt resans kanske äckligaste middag med dem (ravioli fylld med mixad kyckling, biff och svamp som låg i någon uppvärmd konstig sås) så vi gick till en bio i hopp om att det gick någon men alla var fulla så vi gick därifrån igen med varsin popcorn.

Idag åkte vi Ho Chi Minh-tunnlarna med killarna. Efter en och en halv timma i egen helt skinande ny bil kom vi fram dit för att äta en snabb lunch, se en kort film om Vietnamkriget, följa med en guide ner i tunnlarna (som för i övrigt kryllade av fladdermöss så jag, Sandra, vägrade fortsätta och följde med guiden upp till marken igen), äta roten de åt under kriget (som smakade skit) och kollade på uppställda dockor för att se hur det var under kriget.

Efter någon timma inklusive snurrig bilfärd hemåt gick vi även in på krigsmuséet som påminde om S21 i Kambodja. Bilder på människor som satt inlåsta, hade blivit missbildade och olika torteringsföremål från den tiden.

Just nu sitter vi på den italienska restids gen vi var på i förrgår och testar en ny pasta. Lär ju vara lika god som den förra!

Puss från oss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0