Perhentian.


Coral bay.

Hej!
Efter färja-buss-taxi-färja-resa på ca 24 timmar kom vi äntligen fram till perhentian Island kecil, coral bay för att vara exakt.
Efter frukost gick vi för att hitta boende och såhär på sista paradisön lyckades vi riktigt bra och alla är nog väldigt lättade att vi slipper något
Liknande bastun på koh lipe! Stället vi bor på nu heter Senaja bay.

Coral bay består av en hyfsat kort strandremsa med en handfull restauranger och chalets längst den. Bokstavligen talat så ligger djungeln på baksidan av bungalowsen. Idag när jag (Sofie) kom ut från min och Sandras bungalow sprang jag och den överlägset största ödla jag sett på resan på varandra, den var något mellanting bland en gigantisk ödla men mindre än en varan och mörkgrön. Någon ödleexpert? Hur som helst var vi lika rädda för varandra men jag vann mötet då jag med höga knän tog mig därifrån och han sprang under huset.
Ikväll blir det Bbq för 18 ringits (ca 40 kr) och film här på hotellet!
Kram!-


Väntan.

Hej!

Imorse tog vi färjan tillbaka till Langkawi . Det visades Pirates Of The Caribbean på båten och jag (Sandra) dukade upp med chips och munkjacka, redo för egen-bio, och tjejerna tog igen en timmas extra sömn istället.
Framme vid hamnen tog vi sikte på Starbucks i vanlig ordning och här sitter vi fortfarande. Vi har utnyttjat deras internet till fullo genom att kolla upp boende på Perhentian, läst varenda svensk blogg, fixat och räknat ut hur mycket pengar vi skall ta ut (vilket för i övrigt är sista gången vi gör det på den här resan! Sinnes..), googlat tak-barer inför Hong Kong osvosv. Vi har såklart även hunnit med att fika.
Sofie tog tag i köpen av biljetten till färjan in till fastlandet och bussbiljetten över till östra sidan av Malaysia. Färja åker vi vid sex och runt nio ikväll sätter vi oss på bussen som kommer ta ungefär hela natten att åka. Tur att man är van vid det här laget.

Hörs igen när vi tagit oss till den nya och sista paradisön!

Puss&kram


Om exakt två veckor är vi hemma.

Hej!

Idag är sista dagen i thai på den här resan. Just nu firar vi det med en god kycklingmacka och ikväll en pizza med film.
Dagarna som gått har vi mått lite småilla (vätskebrist), Sofie har börjat äta penicillin mot myggbett, vi har skypeat med Sverige och lapat en hel del sol i vanlig ordning!

Det är som sagt två veckor kvar nu tills vi är hemma och imorgon bär det av mot Malaysia igen. Mellanstopp på Langkawi och sen vidare till Perhentian (en ö på östra sidan).

Puss!


Om exakt två veckor är vi hemma.

Hej!

Idag är sista dagen i thai på den här resan. Just nu firar vi det med en god kycklingmacka och ikväll en pizza med film.
Dagarna som gått har vi mått lite småilla (vätskebrist), Sofie har börjat äta penicillin mot myggbett, vi har skypeat med Sverige och lapat en hel del sol i vanlig ordning!

Det är som sagt två veckor kvar nu tills vi är hemma och imorgon bär det av mot Malaysia igen. Mellanstopp på Langkawi och sen vidare till Perhentian (en ö på östra sidan).

Puss!


-


Thai.

Älskade thai. Ännu en gång äter vi gröt med banan till frukost, räknar bath, äter bananpannkaka med nutella, svettas sönder med enbart en lam fläkt i rummet, äter pad thai och fried rice till lunch osvosv.
Minus är alla jävla flugor som verkar ha invaderat hela ön.

Hörs!

Kram


En vit strand. Igen.


Koh Lipe.

Just nu sitter vi på Pooh's Restaurant och har just ätit.
Imorse vid 7-tiden tog vi en taxi till hamnen för att åka till Koh Lipe. Vi fördrev tiden på Starbucks i vanlig ordning med en islatte. En och en halv timme senare med båten kom vi fram och gick igenom passkontroll då vi nu är tillbaka i thai igen för några dagar. Vi gick till hotellet och sen raka vägen ned på stranden. Några timmar i solen, lite lunch och mös på rummet så tog vi tag i att gå och äta.

Nu tänkte vi satsa på myskväll med film, gotta och mycket sömn!

Eftersom vi nu är tillbaka i thai är vi nu igen 6 timmar före Sverige och inte 7.

Puss!


Elefant, vattenfall, fisk-spa och apor!


Varit på äventyr!

Hallå!

Nu är det dags att uppdatera när vi nu har varit ute på äventyr!
Igår när vi vaknade bjöd ön inte på solen som funnit de tidigare dagarna. Vi drog ut på frukosten någon timma extra och bestämde oss sen för att ta en taxi till Oriental Village (ett ställe med nöjesparks-feeling; cable cars, hotell, djur, spa, souvenirbutiker osv) efter att vi köpt med oss mellanmål för dagen. När vi kom dit var i alla fall jag (Sandra) och Sofie en aning skeptiska då vi hade hört att stället skulle bjuda på vilda apor (anledningen varför vi åkte dit) men att inga syntes till och ingen riktigt visste vart vi skulle. Vi gick runt en stund och fick syn på en karta över stället, och då såg vi en elefant som skulle finns vid ett hotell. Vi begav oss dit och ja, där stod han i en inhägnad och vi bestämde oss för att betala 10 kr/pers för att mata honom med vitt bröd och bambu. X antal kort senare gick vi till spa't som erbjöd fisk-spa för 40 kr var. Något vi har sett överallt, i alla länder, under resans gång så vi kände för att slå till. Det satt skyltar överallt att man skulle vara tyst där inne men det var lättare sagt än gjort. Flera tiotals fiskar samtidigt som gnagde/sög på ens fötter gjorde att skrattattackerna var svåra att hålls tillbaka. De andra tjejerna var duktigare än mig på att slappna av och fick sig lena fötter då tiden var slut. En upplevelse i sig kan man säga!

Eftersom vi fortfarande inte hade sett apor och hörde att fet skulle finnas ett fint vattenfall längre upp i djungeln tog vi taxin vidare uppåt och gick den sista biten till vattenfallet. Riktigt fint och oerhört varmt var det där så efter vi tagit ännu mer kort begav vi oss tillbaka till taxin igen. Vi frågade om han kunde köra sakta så vi kanske kunde få syn på en apa eller två inne i djungeln på vägen tillbaka. Vi hann kanske köra 500 meter innan alla skrek rakt ut och killen stannade taxin. Upp emot 10 apor var alldeles vid vägkanten och fler och fler dök upp under tiden vi satt där och kollade (vilket var i ungefär en kvart, tjugo minuter..). Jag hade köpt med mig bananer till vårt mellanmål men de gick åt till aporna istället. Där satt vi i taxin, med kameror, mobiler, bananer och skrattade åt dem och om vart annat slängde ut bananbitar så de skulle komma fram till bilen. Dom var inte speciellt rädda utan mest sugna på bananer så det var inte svårt att hålla dem kvar. Efter ett flertal kort och videos kände vi att det var dags att åka vidare tillbaka till hotellet. Vädret var fortfarande mulet och tråkigt så eftermiddagen spenderades på hotellrummet med diverse nötter, dricka, böcker och kortspel. Middag åts på favvorestaurangen inte långt ifrån hotellet och jag och Sofie avslutade dagen med att grina oss till sömns till Dagboken på datorn.

Dagen var rätt händelserik med andra ord! Nöjda tjejer som äntligen fått se vilda apor och gjort fisk-spa't. En elefant hoppas jag att vi får se snart igen då vi vill rida på en också! Håller tummarna.

Idag bjöds det på sol igen och vi intog ännu en gång solposition! Nudlar blev det till lunch och en glass som efterrätt.
Just nu sitter vi inne på internet allihopa innan vi ska tillbaka till rummet.

Puss!


Hey!

Skulle vi skriva varje dag i bloggen från och med nu och 5 dagar framåt skulle inläggen bli indentiska. Vi kommer med andra ord ligga på samma strand, på samma ställe, äta ungefär samma sak, dricka lika mycket vatten, lyssna på samma musik och göra nästan samma sak varje kväll. Gud vad tråkigt det lät när man skrev det så men faktum är att det är njutning på riktigt hög nivå! Det är lite sånt här vi har suktat efter varje dag då vi satt på Starbucks på Kuta i regnet.
Så bilder kommer nog dyka upp med det finns inte så mycket nytt att säga! Lovar att skriva om det skulle hända något som behövs tas upp, om inte så blir det ny info på fredag då vi tar båten till Koh Lipe!

Puss&kram


Idag.


Strand.


Langkawi.

Hallå!

Efter en väldigt lättsam bussresa på 6 timmar och en timma med båt så kom vi till Langkawi igår. Kan väl säga att vi stormtrivs och vi har redan blivit goda vänner med solen igen! Något efterlängtat har det varit att ligga på en strand och bara sola en hel dag.
Vi bokade en natt på ett hotell som låg väldigt långt ifrån stranden som vi sov på inatt. Under våra få timmar där hann vi även byta rum då vi hade fått miljoners (känslan var i alla fall så) små nattfjärilar i rummet som verkade älska våra lampor i taket. Riktigt äckligt så vi bad om ett nytt rum.
Idag tog vi taxi till det nya rummet som vi gillar en aningen mer. Nackdelen är att det inte finns vattenkokare då vi har kärat ner oss i nudlar på burk. Vi ska se om det problemet går att lösa! Efter att vi checkat in låg vi som döda sillar på stranden med musik och böcker, med avbrott för en snabb lunch. Det är inte alls samma värme som på Bali så det går faktiskt att njuta till fullo. Vid det här laget här ni nog märkt att vi älskar att vara här! 3 veckor kvar och vi kommer njuta som aldrig förr!

Puss & kram


Godis.


Dag 3.

Hej!

Idag var sista dagen här i KL. Vi tog en sovmorgon och checkade ut innan vi åt brunch även denna dag i Pavilion. Eftersom vi har en förkärlek att gå på bio här borta så blev det så även idag, och denna film var mycket mer lättsam än den förra och inte det minsta vidrig (This Means War). Filmen var klar vid fyra och då skulle vi sysselsätta oss 5 timmar till innan vi skulle bege oss tillbaka mot hotellet och väskorna. Vi gick runt bland butiker ännu en gång och åt ännu mer mat. Efter middagen hittade vi en butik där dom stod och gjorde godiset för hand. Fascinerade stod vi säkert en kvart och kollade på när dom formade godisarna och provsmakningen efter uppskattades. Efter det tog vi oss till ett supermarket där vi handlade på oss allt ifrån nya hårprodukter till godis till bussen.

Just nu sitter vi i lobbyn på hotellet där vi bodde och ska snart ta en taxi till busstationen. Bussen går 23.00 och vi är vis färjan som skall ta oss ut till Langkawi vid 06.00, ungefär.

Pöss


Petrona Towers, frozen yoghurt och tjejerna som åker berg- och dalbana.


Dag 2.

Hallå igen,

Just nu sitter vi på Friday's (!) och väntar på maten. Hungriga tjejer som har flöjt runt i hela Kuala idag, känns det som i alla fall.
Vi började dagen med en brunch inne i Pavilion och sen tog vi oss an Forever 21, vilket dock var en liten besvikelse men jozo lyckades leta fram lite fint ändå! Vi tog oss vidare till Times Square och Petrona Towers (världens sjunde högsta byggnad). Efter att ha frågat om biljett om att ta oss upp i ett av tornen fick vi höra att det var utsålt för dagen. Vi gick istället på Starbucks för en paus gör att kolla upp vart shoppingcentret med nöjesfältet låg och tog oss dit. Jozo och Sofie betalade in sig och åkte karuseller medans jag och Lina gick på jakt i att finna skal till våra oskyddade mobiler. Tjejerna var nöjda med karusellerna och sen var det dags att ta monorail (sky-train) till centralen i hopp om att kunna boka tågbiljetter till Langkawi imorgon. Vi stod på perrongen i ungefär en halvtimma för att komma med ett tåg, vi verkade ha hamnat mitt i rusningstrafiken. När vi väl var framme på tågstationen fick vi reda på att första tåg med lediga platser gick först på lördag, vilket inte var aktuellt för oss. Vi fick istället ta en taxi till busstationen där vi bokade biljetter imorgon med en nattbuss som tar 7 timmar att åka. Efter allt stök tog vi en taxi tillbaka hit, till Pavilion, och nu sitter vi som sagt och väntar på efterlängtad mat!

Puss&kram


Igår.


Nytt land!

Hej!

Nu har vi tagit oss till Malaysia och Kuala Lumpur. Här tänker vi stanna i två nätter och sen ta tåget mot Langkawi, en ö i norra Malaysia.

Så, imorse (eller rättare sagt inatt när alla fulla turister var på väg hem från Sky Garden) vid 3-tiden tog vi våra ryggsäckar och åkte till flygplatsen. Där hetsköpte vi upp våra sista rupies innan vi tog flyget som gick klockan 6 hit. 3 timmar av lätt turbulens senare landade vi, 4 riktigt trötta tjejer, här och tog en taxi in mot staden. Vägen in påminde om Arlanda in mot Stockholm och vi kände då att Malaysia är ett land vi kommer gilla!
Idag har vi mest gjort oss hemmastadda, sovit en stund, tagit sky-train till Papilion (ett stort shoppingcenter som erbjuder top shop, zara, forever 21, converse, bio, kära Starbucks och tio tusentals olika svindyra butiker såsom Prada, Celine, Burberry osvosv), shoppat, ätit sushi som kom på rullande band (bokstavligt talat) och kollat på världens läskigaste film på bion (The Devil Inside). Då shoppingcentret är gigantiskt tog vi oss igenom kanske en femtedel av det idag så imorgon vet ni var vi befinner oss från öppning till stängning!

Just nu är det den dagliga internet-tiden och sen blir det till att zappa på tvn innan vi tar igen x antal missade timmars sömn!

Puss & kram


10 mars.

Hallå!

Nu har det gått några dagar sen vi gav en update om läget här på Bali. Kan säga att det tyvärr inte har hänt så mycket förutom att vi gick ut med killarna från stan för 3 dagar sen. Det var kul men dagen efter var desto tråkigare. Sega tjejer som låg vid stranden och läste och knoppades rätt tidigt!
I förrgår, igår och idag har sett likadana ut. Vi har tagit lite sovmorgon i brist på sol, legat på stranden och läst ut böcker (snart inga kvar. Med andra ord är vi snart hemma), ätit god mat, göttat oss en hel del på Starbucks med diverse kaffedrinkar, juicer och bakverk, haft bra koll vad som händer på internet och lagt oss tidigt på kvällarna.
Just nu sitter vi hör igen, på Starbucks, och pratar om att vi är rätt redo för näst sista landet innan hemfärd, Malaysia. Vi hoppas, bönar och ber vi får se solen alla 21 dagar vi kommer vara där innan vi avslutar med 3 dagars shopping.

Klockan är snart sju och det är snart dags för pasta på NINO.

Puss!


Back in Kuta.

Hallåå!

Just nu sitter vi på en restaurang och dricker en juice/öl innan middagen. Vi bor på samma hotell som förr, Sandat Inn 2, och vi känner oss som hemma.
Igår bestämde vi oss för att göra Kuta osäkert för första gången. Vi åt middag ännu en gång på Irish Pub (favoriten som påminner om Friday's). Kvällen fortsatte på taket (Sky Garden) med öl och sliskiga drinkar med mycket sprit i. Vi träffade på några svenska killar som var trevliga som vi senare träffade på Bounty, ett stort och supervarmt uteställe här i Kuta. Kvällen slutade med nattbad i poolen vid 3-tiden, vilket kanske inte uppskattades helt av hotellpersonalen.
Idag blev det en ofrivillig sovmorgon. Ställde klockan först på halv nio och gick ut på balkongen för att se om det var klarblå himmel och strålande sol (vilket vi önskade, hoppades, trodde och bad om) men möttes av grå himmel och regn. Somnade om och åt frukost/lunch på Starbucks som bjuder på bra wifi. Behöver jag skriva att vi var bänkade där i sofforna i x antal timmar med påfylling av scones och annat gött. Grabbarna vi senast träffade på Gili Air kom och gjorde oss sällskap och vi gick sen vidare tillsammans till stranden för ca 2 timmars sol. Lyckan var gjord och det blev inte sämre när jag (Sandra) och Sofie bestämde oss för att lyxa med rengöring av fötter och ny färg på tånaglarna. Jag lyxade rejält med en fotmassage också som jag tjatat om i x antal veckor. Lyxen gick på sisådär 30-60 kr.

Skype-daterna håller på för fulla muggar och den dagliga kollen av ÖP och Aftonbladet är gjord.

Hörs snart igen!

Puss


Sköldpaddor och delfiner!

Hallå!
Idag tog vi sovmorgon och bestämde oss sen för att hyra cyklar och ta oss bort till det bästa snorklingstället på ön. Efter inte allt för många minuter var vi framme. Sandra intog solposition och vi andra tre gav oss ut på tur. Efter en massa fina fiskar märkte vi att vi kommit en bra bit ut i vattnet och dessutom var strömmen ganska stark så vi bestämde oss för att simma inåt. På vägen tjuter lina av glädje och pekar på en jättesköldpadda alldeles framför oss!! Nöjda med snorklingen kämpade vi oss upp på land och solade ett par timmar vi också.
När vi kände oss nöjda tog vi våra cyklar och trampade hela vägen runt ön.

Efter en riktigt äcklig lunch valde Josefin och lina att åka tillbaka till rummet för att duscha och jag och Sandra åkte iväg mot favoritstället egoiste. Efter att vi hade suttit där en stund ropade tjejen bakom oss "tjejer ser ni att det är delfiner bakom er", Sandra som hade hört vad hon sa tjöt då också hon av glädje. Efter en stund fick vi syn på dom och fick faktiskt se dom ett antal gånger när dom simmade fram och tillbaka och hoppade lite! Det var säkert minst fem stycken av dom. Hur mysigt som helst!

Nu ligger vi uppe på ett loft på egoiste och har precis ätit middag. Blir nog en tidig kväll ikväll.

Kram till alla er!


Gili Trawangan.

Hej!

Just nu ligger jag (Sandra) och Sofie på en stor sunbed nere vid havet på Trawangan. Vi åkte båt hit imorse för ynka 20 kr och sedan dess har vi fixat boende, ätit lunch, legat vid stranden (som dessvärre inte bjöd på överdrivet mycket soltimmar) och druckit en god juice på Egoiste, vilket är där vi ligger parkerade nu med varsin bok och gratis WIFI. Lina och Jozo packade ihop och begav sig på en promenad upp till Gili's enda kulle, sisådär 80 meter hög.

Har inte så mycket mer att säga än det förutom att visa att vi lever, typ!

Puss


RSS 2.0