Varit på äventyr!

Hallå!

Nu är det dags att uppdatera när vi nu har varit ute på äventyr!
Igår när vi vaknade bjöd ön inte på solen som funnit de tidigare dagarna. Vi drog ut på frukosten någon timma extra och bestämde oss sen för att ta en taxi till Oriental Village (ett ställe med nöjesparks-feeling; cable cars, hotell, djur, spa, souvenirbutiker osv) efter att vi köpt med oss mellanmål för dagen. När vi kom dit var i alla fall jag (Sandra) och Sofie en aning skeptiska då vi hade hört att stället skulle bjuda på vilda apor (anledningen varför vi åkte dit) men att inga syntes till och ingen riktigt visste vart vi skulle. Vi gick runt en stund och fick syn på en karta över stället, och då såg vi en elefant som skulle finns vid ett hotell. Vi begav oss dit och ja, där stod han i en inhägnad och vi bestämde oss för att betala 10 kr/pers för att mata honom med vitt bröd och bambu. X antal kort senare gick vi till spa't som erbjöd fisk-spa för 40 kr var. Något vi har sett överallt, i alla länder, under resans gång så vi kände för att slå till. Det satt skyltar överallt att man skulle vara tyst där inne men det var lättare sagt än gjort. Flera tiotals fiskar samtidigt som gnagde/sög på ens fötter gjorde att skrattattackerna var svåra att hålls tillbaka. De andra tjejerna var duktigare än mig på att slappna av och fick sig lena fötter då tiden var slut. En upplevelse i sig kan man säga!

Eftersom vi fortfarande inte hade sett apor och hörde att fet skulle finnas ett fint vattenfall längre upp i djungeln tog vi taxin vidare uppåt och gick den sista biten till vattenfallet. Riktigt fint och oerhört varmt var det där så efter vi tagit ännu mer kort begav vi oss tillbaka till taxin igen. Vi frågade om han kunde köra sakta så vi kanske kunde få syn på en apa eller två inne i djungeln på vägen tillbaka. Vi hann kanske köra 500 meter innan alla skrek rakt ut och killen stannade taxin. Upp emot 10 apor var alldeles vid vägkanten och fler och fler dök upp under tiden vi satt där och kollade (vilket var i ungefär en kvart, tjugo minuter..). Jag hade köpt med mig bananer till vårt mellanmål men de gick åt till aporna istället. Där satt vi i taxin, med kameror, mobiler, bananer och skrattade åt dem och om vart annat slängde ut bananbitar så de skulle komma fram till bilen. Dom var inte speciellt rädda utan mest sugna på bananer så det var inte svårt att hålla dem kvar. Efter ett flertal kort och videos kände vi att det var dags att åka vidare tillbaka till hotellet. Vädret var fortfarande mulet och tråkigt så eftermiddagen spenderades på hotellrummet med diverse nötter, dricka, böcker och kortspel. Middag åts på favvorestaurangen inte långt ifrån hotellet och jag och Sofie avslutade dagen med att grina oss till sömns till Dagboken på datorn.

Dagen var rätt händelserik med andra ord! Nöjda tjejer som äntligen fått se vilda apor och gjort fisk-spa't. En elefant hoppas jag att vi får se snart igen då vi vill rida på en också! Håller tummarna.

Idag bjöds det på sol igen och vi intog ännu en gång solposition! Nudlar blev det till lunch och en glass som efterrätt.
Just nu sitter vi inne på internet allihopa innan vi ska tillbaka till rummet.

Puss!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Kul!

Ni verkar vara med om en hel del, nyfiken på vad taxin kostade medan ni matade aporna?

Härligt med mjuka lena fötter, fiffig fotfil :-)

Hälsning från ett regnigt och grått Östersund



Sköt om er och kram på er.

2012-03-21 @ 15:56:53
Postat av: Mamma Katarina

Fiskar låter som en fiffig fotfil men killades det inte under fötterna....... Otroligt fina bilder från vattenfallet. Hoppas nu att ni får några fler soliga dagar innan ni reser vidare. Här hemma är allt grått och trist och inte blev det bättre igår när HV-71 blev utlaget i kvartsfinalen mot Färjestad. Sköt nu om er !!!

KRAM!

2012-03-22 @ 09:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0